Portal Spożywczy - FMCG, handel, rynek spożywczy

×

Subskrybuj newsletter
portalspożywczy.pl

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.

Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole

XVI Europejski Kongres Gospodarczy

Transform today, change tomorrow. Transformacja dla przyszłości.

7-9 MAJA 2024 • MIĘDZYNARODOWE CENTRUM KONGRESOWE W KATOWICACH

  • 18 dni
  • 21 godz
  • 12 min
  • 31 sek
HoReCa

Semeniuk: dane o kilkudziesięciu tysiącach otwartych lokali są zatrważające

  • Autor: PAP
  • Data: 25-01-2021, 09:43
Informacje o kilkudziesięciu tysiącach otwartych lokali gastronomicznych to zatrważające dane - oceniła w poniedziałek wiceminister rozwoju, pracy i technologii Olga Semeniuk. Podkreśliła, że pomoc dla przedsiębiorców musi być kierowana tak, aby prawa przestrzegać.
Semeniuk: dane o kilkudziesięciu tysiącach otwartych lokali są zatrważające
Semeniuk: dane o kilkudziesięciu tysiącach otwartych lokali są zatrważające / fot. PTWP

Wiceminister odniosła się w TVP1 do informacji o tym, że w czasie minionego weekendu ponad 20 tys. obiektów gastronomicznych zostało otwartych mimo obowiązujących obostrzeń przeciwepidemicznych. Dane, którymi dysponuje Ministerstwo Rozwoju, Pracy i Technologii mówiły wcześniej o ok. 70-80 otwartych obiektach - przyznała przedstawicielka resortu i oceniła, że informacje o kilkudziesięciu tysiącach otwartych lokali to "zatrważające dane".

"Pomoc, którą kierujemy do przedsiębiorców i środki finansowe z budżetu muszą być kierowane tak, aby prawa przestrzegać. Pomimo wszystko musimy prawa przestrzegać" - zaznaczyła Semeniuk. Jak powiedziała, obecnie trwają prace nad aktualizacją protokołów sanitarnych, które będą mogły być wdrażane przez przedsiębiorców. "Mam nadzieję, że w tym tygodniu taka decyzja zostanie przedstawiona przez premiera Mateusza Morawieckiego" - powiedziała.

Dalsza część artykułu jest dostępna dla subskrybentów Strefy Premium PortaluSpożywczego.pl lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie

komentarze (14)

Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum
  • Lok 2021-01-25 20:36:47

    Ty koorwo ukraińska,spierdalaj

    Odpowiedz
    • Adam 2021-01-25 21:01:34

      Ale ty twardziel jesteś ,taki bohater ,maczo ...

      Odpowiedz
    • Tom 2021-01-26 02:34:36

      Jeb ac wasze rozporzadzenia,wasze resortowe sanepidziary i wasze szczepionki.morawiecki a ty karm swoja koszerna rodzinke miska ryzu banksterku

      Odpowiedz
  • Ajwaj 2021-01-25 20:56:21

    Ciągle mało!!! Kilkaset to by było coś:)

    Odpowiedz
  • Obywatel Zapolski 2021-01-25 21:04:11

    Właśnie restauratorzy przestrzegają prawa i na jego mocy mają prawo prowadzić swoje biznesy. To rząd łamie prawo zakazując im w imię pandemi. Pomoc którą oferuje tym ludziom jest śmieszna a do tego jeszcze dochodzą podwyższone podatki i kontrole czy przypadkiem ktoś pracuje. Są wytyczne jak postępować w miejscach takich jak restauracje, bary, ogólnie gastronomia i wystarczy tego się trzymać. Ludzie juz wiedzą jak zachować ostrożność. Swiadomość zagrożeń jest ludziom wiadoma. To jest sztuczne duszenie gospodarki,wyniszczające i dające pożywkę do nadurzyć w świetle prawa rządzących.

    Odpowiedz
  • Krzysztof 2021-01-25 22:00:56

    Pani minister i cały misterny plan w PiS.. ile można nas kantować i okradać 5 lat złodziejstwa za nami i 3 przed...

    Odpowiedz
  • JohnnyB 2021-01-25 22:20:21

    I bardzo dobrze. Więcej takich lokali powinno się otwierać.

    Odpowiedz

Powiązane tematy:

Bądź na bieżąco!Subskrybuj nasz newsletter
Obserwuj nas

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!